2006-06-15

Atkritumu poligonu ierīkošanas, poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanas un slēgšanas kārtība, un prasības poligonu un izgāztuvju rekultivācijai

13.jūnijā, Ministru Kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrija sagatavotais MK noteikumu projekts „Atkritumu poligonu ierīkošanas, poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanas un slēgšanas kārtība, un prasības poligonu un izgāztuvju rekultivācijai”.
Vides ministrijas izstrādātais MK noteikumu projekts paredz noteikt augstākas izvirzāmās prasības administratīvo procedūru veikšanai. Tādā veidā tiks nodrošināta efektīvāka valsts iestāžu kontrole un sabiedrības līdzdalība. Līdzīgi tiek precizētas poligonu būvniecībai izvirzāmās prasības, it īpaši attiecībā uz tehniski ekonomisko pamatojumu sagatavošanu un poligonu tehniskajiem parametriem.
Tāpat noteikumu projekts paredz noteikt atkritumu pieņemšanas kritērijus dažāda veida atkritumu pieņemšanai atkritumu poligonos un izgāztuvēs, tajā skaitā nosakot robežvērtības dažādu bīstamu vielu saturam atkritumos, kā arī izmantojamās mērījumu metodes.
MK noteikumu projekts definē, kādā veidā tiks slēgtas sadzīves atkritumu izgāztuves vai poligoni, nosaka kādas prasības ir jāievēro, sagatavojot attiecīgos rekultivācijas projektus.
Ar šī noteikumu projekta stāšanos spēkā par spēku zaudējušiem tiks atzīti MK 2002.gada 3.janvāra noteikumi Nr.15 “ Noteikumi par prasībām atkritumu poligonu ierīkošanai, kā arī atkritumu poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanai, slēgšanai un rekultivācijai ”

Nav komentāru: